Winnaars LDS 2018

 

Goud en brons voor de dames van Beek.

 

Op zondag 16 september 2018 vond het jaarlijkse Limburgs Dames Schuttersfeest plaats in Maasniel. 'T is te zeggen het werd georganiseerd door Sint Urbanus Maasniel op een terrein in Asenray.

 

De wedstrijd startte met 42 drietallen waarvan 2 uit Beek. De Beekse ploegen bestonden uit: Tamara Kenis, Lizette Segers, Josée Kerkhofs en Brigitte Gijbels, Silvia Hagenaars en Chris Tielens.

 

De eerste dag werd afgerond na 3 kavelronden met nog 19 ploegen in wedstrijd. Top 20 was dus al 2 maal binnen voor de dames, en nog belangrijker ze mochten terugkeren op zaterdag 22 september.

 

Op deze zaterdag startte de dag zoals gewoonlijk met een uitgebreid ontbijt.

Silvia kon helaas niet aanwezig zijn op deze kaveldag. Zij werd vervangen door Tamara.

 

Om 11 uur werd de wedstrijd vervolgd door de 19 ploegen (13 Belgische en 6 Nederlandse) van 12 verschillende schutterijen (8 Belgische en 4 Nederlandse). Het was een stuk kouder als de eerste dag, maar onze dames hielden vol.

Naast de koude stond er ook een stevige wind. Deze maakte het schieten er zeker niet gemakkelijker op. Dit was goed te merken aan het snel uitvallen van de verschillende ploegen her en der. Maar onze dames hielden het been stijf.

 

Rond 13:30 waren er nog 3 schutterijen in wedstrijd die samen nog 4 ploegen overhielden. 1 ploeg van Sint Harlindis en Relindis Ellikom, 1 ploeg van Sint Dionysius Opoeteren en jawel hoor nog 2 ploegen van Beek.

In de volgende ronde miste ook Ellikom. Toen werd het wel heel spannend, Beek vs Opoeteren.

 

De LDS-stichting had ons ondertussen ingelicht dat indien we deze kavelronde ook weer met 2 ploegen doorkwamen we verplicht een tweede buks zouden moeten gebruiken.

Dit gebeurde (helaas) niet, want in deze kavelronde miste Josée haar laatste punt. Daar dit de eerste van de twee ploegen was die schoot kwam er nu wel heel veel druk op de schouders van onze tweede ploeg. Deze ploeg wist hier heel goed mee om te gaan en schoot alle punten weg.

 

Door deze misser viel er ook wel een soort van vrees weg bij onze schutters. Ze hadden namelijk al de ganse week schrik dat beide ploegen alleen zouden overblijven, en dat ze dus de strijd tegen elkaar zouden moeten uitvechten. Een klein geluk bij een ongeluk dus.

 

De strijd ging dus verder tussen een drietal van Opoeteren en een drietal van Beek (Brigitte, Tamara en Chris). In de eerstvolgende ronde miste Brigitte haar 3de schot, een domper op de vreugde. Maar de wedstrijd is pas gedaan als het laatste schot geschoten is. Tamara schoot als tweede schutster haar 3 punten af. Ondertussen schoot een schutster van Opoeteren haar eerste punt mis, hierdoor lagen we virtueel terug aan de leiding. Chris moest nu nog enkel haar eerste punt afschieten om te winnen. De 3 dames waren op dit moment trouwens nog altijd niet op de hoogte van de misser bij Opoeteren en dachten dus dat ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats. Toen Chris onder de buks stond, klaar om haar eerste schot te doen, werd het de 2 andere dames ingefluisterd dat het eerste schot van Chris de wedstrijd zou beslissen. Dit schot viel ... en was raak. Vreugde, gejuich en geklap allom. Chris keek achterom omdat ze niet wist wat er gebeurde, maar haar frank euhm euro viel snel.

 

Laatst aangepast: 27 augustus 2023 © schutterijbeek.be Kevin Kenis