Winnaars LDS 2007

 

Drietal van schutterij Sint Catharina Beek wint LDS 2007 te Stokkem.

 

Op 16 september vond weer het LDS plaats in Stokkem (Belgie). Voor de verwachte 42 schutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg had de organiserende schutterij Sint Elisabeth Stokkem een groots, doch eenvoudig feest georganiseerd.

Omstreeks 12.00 uur werd het LDS geopend. Terwijl de koningsparen met hun vaandeldrager opgesteld stonden op het feestterrein, hielden de genodigden hun openingstoespraken. Om 13.30 uur startte de optocht door de straten van Stokkem. De schutters werden toegejuicht vanaf de tribune en door de toeschouwers in de straten. Tijdens de optocht beoordeelden juryleden de deelnemende schutterijen.

Na de optocht begon men her en der te strijden voor de diverse prijzen van de nevenactiviteiten. Keizers en koningen poetsten hun zilver en marketentsters controleerden of hun mandje in orde was. Eenmaal aangekomen op de feestweide konden de deelnemers genieten van een lekker frietje of een broodje en het Belgische bier werd ook gewaardeerd. Samen met de ambiance van de muziek in de tent en de goede resultaten werd het voor de schutters een geslaagd en tof feest. Voor de zestiende LDS hadden zich 110 drietallen ingeschreven. Zondagavond werd de schietwedstrijd om D n Ut gestaakt na 3 kavelrondes.

Op zaterdag 22 september werd de strijd voortgezet. 26 Belgische en 13 Nederlandse schutterijen begonnen er om 11.00 uur weer aan. Ronde na ronde vielen slechts enkele drietallen af. Het drietal van St. Laurentius Bocholt en St. Catharina Beek zorgden voor een lange, spannende eindstrijd. De dames stonden bijna negen uur onder de schietboom. Vlak voor de duisternis ging het fout bij schutterij St. Catharina Beek. De 24-jarige Ann van Eijgen schoot naast het derde blokje. De supporters van St. Laurentius Bocholt stonden te popelen om een feestje te bouwen. Het plezier was echter van korte duur. De laatste schuttersdame van Bocholt liet het tweede blokje staan. Na 47 kavelronden werd het drietal van schutterij St. Catharina Beek de winnaar van het LDS 2007. Tijdens de huldiging in de feesttent werd het damesdrietal in de bloemen gezet en kregen ze de felbegeerde trofee Dn Ut mee. Na de huldiging in Stokkem werd er nog verder gevierd in het cafe te Beek-centrum en dit tot in de vroege uurtjes. Het LDS van 2008 trekt dan ook naar Beek dankzij Ann van Eijgen, Josee Kerkhofs, Gerda Knevels en zal  doorgaan op de derde zondag van september 2008.

Laatst aangepast: 27 augustus 2023 © schutterijbeek.be Kevin Kenis